Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Halvvägs genom vårterminen 2024

Förutom ett efterlängtat sportlov bjöd februari på tävlingar i volleyboll för barn och ungdomar, samt en utbildning i Skåne för ungdomstränare.

Kidsvolley i Västervånghallen, 2024. Foto: Ystads VK

Level 1-3 spelades i Ystad.

Kidsvolley i Västervånghallen, 2024. Foto: Ystads VK

En medalj till varje lirare.

Kidsvolley i Västervånghallen, 2024. Foto: Ystads VK

Foton: Ystads VK

10-11 februari

Örkelljunga Volleybollklubb anordnade kurs för tränare i Level 1-4 på lördagen.

Kidsvolley Syd i Ystad

Lördagen den 10 februari möttes åtta Kidsvolleylag från fyra av Skånes volleybollklubbar. Det var Lund, Landskrona, Bjärred och Ystad som hade en härlig spelglad lördag i Västervånghallen i Ystad.

Efter avslutat spel stod alla lagen som vinnare och fick varsin medalj. Stort tack till alla ledare, föräldrar och spelare som gör det möjligt att ses under så trevliga sammankomster.
/Hälsningar Ystads Volleybollklubb

Level-4 Grön i Lund

En tidig söndagsmorgon samlas närmare 60 ungdomar och ett stort gäng föräldrar och ledare i Fäladshallen i Lund för en Level-4 Grön turnering. Trots "vabruari" är alla lag med och turneringen flyter på i några härliga timmar. Glada hejarop hörs hela tiden, både när man vinner bollen och som en uppmuntran att "bra försök - vi tar nästa!".

Nu har de flesta lagen möts några gånger under säsongen och det är fantastiskt att se allas spelutveckling, och de kreativa hälsningarna till motståndaren vid matchens slut. Medaljceremonin avslutar det hela och vi tackar alla deltagande lag för ännu en bra turnering!
/Lunds VK

Under söndagen arrangerades dessutom Level-4 Svart i Lund och Pojkar U16/18 i Malmö. Veckan efter inleddes sportlovet med en spelfri volleybollhelg i Skåne.

Söndag 25 februari

Sportlovet och turneringarna i februari, avslutades med Kidsvolley Norr i Helsingborg och Level-6 Grön i Malmö.

U20-serierna

Vårens flickserie har också kommit halvvägs och alla lagen har spelat fyra matcher var. Det är jämnt både i toppen och botten av tabellen.

Pojkarnas U20-serie är däremot ojämn sett till antalet spelade matcher och det blir missvisande att jämföra i tabellen just nu. Pojklagen spelar dessutom omgång mer än flicklagen, men har samma antal matcher.

Level-4 Grön i Fäladshallen, 2024. Foto: Lunds VK

Level-4 Grön i Fäladshallen. Foto: Lunds VK

Level-4 Grön i Fäladshallen, 2024. Foto: Lunds VK
Level-4 Grön i Fäladshallen, 2024. Foto: Lunds VK

Foton: Lunds VK

Kommande tävlingar

Vi uppmanar alla ledare och föräldrar att titta en extra gång i säsongskalendern (Google-dokumentet) Öppnas i nytt fönster., eftersom flera tävlingar har flyttats och nya arrangörer har tillkommit. Ett par arrangemang var tidigare inplanerade under påsklovet, men har nu fått nytt datum.

  • Pojkar U16/18 i Åstorp spelas en vecka tidigare, söndagen den 17:e mars.
  • Flickor U16/18 i Malmö genomförs istället söndagen den 7:e april, två veckor senare.

Notera att den gemensamma Kidsvolley-turneringen för lag i norra och södra Skåne inte har flyttats, utan spelas den första lördagen på påsklovet i Hässleholm.

Nedan listas nya arrangemang som tillkommit, vilket är mycket glada nyheter.

  • Pojkar U16/18 i Örkelljunga söndagen den 7:e april.
  • Kidsvolley Syd anordnas av Borgen VK lördagen den 13:e april.
  • Level-4 Grön i Örkelljunga lördagen den13:e april.
  • Level-5 Svart i Åstorp sista söndagen i april, 28/4.

Med detta är resterande turneringar för säsongen inplanerade, förutom Level-7 för pojkar respektive flickor i april. Stort, stort tack till alla engagerade klubbar och ledare som har hjälpts åt att hitta lösningar på hallar med mera.

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2024-03-02

Senast uppdaterad: 2024-03-02

Visa fler nyheter

Sponsorer