Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Rösta på Årets Ungdomsledare 2023

Skånes Volleybollförbund har utsett tre finalister som medlemsföreningarna kan rösta på. Senast söndagen den 24:e mars behöver Skånes VBF ha fått in er röst.

ÅretsUngdomsledare_logga

.. och de tre kandidaterna är - utan inbördes ordning:

Henrik Mattsson (Lerbergets VS), Stefán Jóhann Jóhannsson (Borgen VK) och Patrik Ekstrand (Lunds VK).

Omröstningen

Varje förening har en röst per barn- och ungdomsklass som föreningen deltagit i under säsongen 2023/24. Det är räcker att man tävlat i en skånsk turnering i klassen. Det finns fem ungdomsklasser; Kidsvolley, Level-4, Level-5, Level-6/7 och U16/18. Därmed har en förening maximalt fem röster.

Sista dagen att rösta är söndagen 24:e mars, skriv till ungdomsmejlen.

Finalisterna

Engelholms VS nominerar Henrik Mattsson, Lerbergets VS
Henrik har byggt upp LVS helt på egen hand till idag en förening med både ungdoms- och juniorverksamhet.

Han har dessutom utvecklat barn- och ungdomsvolleybollen genom att testa sig fram med nya spelformer.

Ett mycket bra föredöme för andra ledare, spelare och föräldrar.

Borgen VK nominerar sin tränare Stefán Jóhann Jóhannsson
Kort efter att klubben startades 2021 blev Stefán intresserad av att träna först vår level 4–6 grupp för att sedan, med samma entusiasm gå vidare och träna de äldre flickorna i sexmanna. Med sina erfarenheter från en framgångsrik volleybollkarriär på Island har han blivit en uppskattad förebild och har på många olika sätt bidragit till föreningens snabba utveckling.

Stefán är en av initiativtagarna till att föra upp de äldre flickorna till seriespel i division 3. För första gången i klubbens historia har vi med bland annat Stefáns engagemang anordnat hemmamatcher vilket framgångsrikt bidragit till att öka alla medlemmars samhörighet och laganda.

Utöver det sportsliga har Stefán på eget initiativ gått kompetenshöjande kurser inom både ungdomars psykiska hälsa och också det rent praktiska omhändertagandet i samband med eventuella skador vid träning och på match.

Han är en förebild för många och genom sitt engagemang har han lockat både fler tränare och fler spelare till klubben. Bland spelarnas föräldrar har han också fått stor uppskattning och därmed blivit en ”ambassadör” både för vår klubb och för volleyboll som sport.

Vi som förening uppskattar verkligen Stefáns insatser, hans engagemang och energi, både som ledare och vän. Därför nominerar vi honom till ”Årets ungdomsledare 2023”.

Lunds VK nominerar sin tränare Patrik Ekstrand
Patriks engagemang i olika delar av Lunds VK har alltid varit baserat på klubbens behov under dess utveckling det senaste årtiondet. Som coach har han varit en stark förebild för att med fingertoppskänsla balansera en strikt träningsstruktur som stöder utveckling medan han samtidigt varsamt adresserar den mänskliga faktorn hos ett stort antal ungdomar.

Hans mångåriga engagemang i ungdomskommittén har lagt en solid grund för klubbens arbete med att kunna erbjuda ungdomar i alla åldrar och kunskapsnivåer en möjlighet att spela volleyboll i en miljö som inte bara passar deras kunnande utan även deras ambition.

Patriks arbete har skapat en struktur i Lunds VK som förverkligar klubbens motto – en klubb för hela livet!

Nomineringarna

Styrelsen i Skånes VBF vill tacka för de fina nomineringarna. Vi hoppas att ni fortsätter dela med er av era lovord, och peppa varandra både inom och utanför den egna föreningen. Allt arbete som läggs ner bland våra ungdomar är oerhört viktig och uppskattas!

Vill ni spana in Årets Ungdomsledare från tidigare år? Besök vår Hall of Fame Öppnas i nytt fönster., sidan är inte helt uppdaterad än men fylls på efterhand.

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2024-03-04

Senast uppdaterad: 2024-03-11

Visa fler nyheter

Sponsorer